Berényi Zoltán

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szívügye a civil közösségek segítése és fejlesztése

– Azért indulok a választáson, mert hiszem azt, hogy a személyes beszélgetések, a lakossági összejövetelek során szerzett tapasztalatokra, a találkozások alkalmával a választókerületben több éve felmerülő megoldatlan nehézségekre tudok választ adni – vág a közepébe Berényi Zoltán, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzat képviselőjelöltje.

A Pécsett született, 52 éves képviselőjelölt 25 éve él Vasason, feleségével, egy nagyfiuk van. Eddigi pályafutása során is már több területen szerzett szakmai tapasztalatot, ugyanis a végzettségét illetően bár atomerőmű gépész, gépjárműmérnök, de humán diplomával is rendelkezik. A pécsi tűzoltóságon dolgozott évtizedekig, onnan „igazolt át” 2008-ban a civil szférába. Éppen tíz éve vezeti a választókörzete területén a művelődési házakat, „civilként” 1994-óta a Vasasért Egyesület tagja, annak elnöki tisztségét 2002-től tölti be. – Tavaly óta vagyok önkormányzati képviselő, a Kulturális bizottság alelnökeként szakterületem a szívügyem is egyben: a civil közösségek segítése, fejlesztése – mondja.
Az Egyesület közösségfejlesztő tevékenységének eredményeként együtt dolgoznak a helyi közösségekkel, a terület civil szervezeteivel, oktatási-nevelési intézményeivel. Több sikeres hazai és külföldi pályázat eredményeként az elmúlt 4-5 évben jelentős mértékű források révén hoztak fejlesztéseket a területre, amely eredményeként megújultak a művelődési házak, sok száz program, tábor, iskolai fejlesztés valósult meg több ezer résztvevővel.
A helyi művelődési központ, a KoBeKo csapatával, egyesületük tagjaival, továbbá a partner civil szervezetekkel a területen olyan együttműködést alakítottak ki, amely jelentős mértékben járult hozzá a településrész fejlesztéséhez.


Hird: közösségi tér kell!

Berényi Zoltán szükségesnek látja Hirden a közösségi tér (művelődési ház) hiányának, valamint az elmúlt években létesített focipálya által kiváltott lakossági ellentétek megoldását. A képviselőjelölt szerint a Kenderfonó volt üzemi éttermi épületének egypár éve meghiúsult közösségi használatba adását is „újragondolná”.

Vasas: elég volt az illegális hulladéklerakásból!

Berényi Zoltán szerint az egyik legnagyobb probléma Vasason, a falu határában, 2012-től folyamatosan megvalósuló illegális hulladéklerakás megszüntetése, annak elszállítása vagy kezelése. Ma még több mint 65 ezer tonna építési törmelékhegy éktelenkedik a gyönyörű panorámában. Berényi úgy látja, megoldás lehet a Petőfi-akna felhagyott iparterületén barna-mezős munkahelyteremtő beruházások létesítése.
Ugyanígy megoldásért kiállt a Pécsi Tudományegyetem tulajdonában lévő volt egyetemi kollégium további pusztulásának megakadályozása.– Az utolsó pillanatban vagyunk, mielőtt annyira leromlik és az enyészetté válik, hogy ezt is – mint pár éve a moziépületet, a Bencze J. utcában – le kell bontani! Helyén idősek, fiatalok számára kellene lakásokat kialakítani – teszi hozzá Berényi Zoltán.

Somogy: Munkalehetőség és a közbiztonság a középpontban

Somogy, valamint Hősök-tere, Árpád-tető és Szabolcs településrészeken egyrészt a bányatelep szegregált, nehézsorsú lakossági összetételéből is fakadó feszültségek, gondok megoldása, másrészt a somogyi, lenti faluban elöregedő lakosság helyzetének kezelése, a foglalkoztatás elősegítése, közbiztonság javítása és a helyi közösségek, civil szervezetek megerősítése fejlesztése a célja a képviselőjelöltnek.

Hősök-tere György-telep és környéke, Árpád-tető és Szabolcs egy része: gyermekorvosi rendelő újranyitása, valamint munkalehetőség és közbiztonság a megoldandó feladat

– Ezeken településrészeken egyrészt folytatjuk a szociális városrehabilitációs programot (szocrehab: lakások felújítása, munkahelyek teremtése) – ezzel segítve a terület szegregált, nehézsorsú lakossági összetételéből is fakadó feszültségek, gondok megoldását mondja Berényi Zoltán, majd hozzáteszi, emellett a Hősök terén megszűnt házi gyermekorvosi rendelő újranyitása, praxis orvossal való ellátása a környék sokgyermekes és hátrányos helyzetű lakosainak alapvető egészségügyi ellátása elsődleges feladat, de ezek mellett a foglalkoztatás elősegítése, közbiztonság javítása és a helyi közösségek, civil szervezetek megerősítése, fejlesztése is célja a képviselőjelöltnek.


Belváros: élettel töltve Talán egyik legismertebb pécsi politikus, aki személyesen is részt vett több olyan meghatározó ügyben, mint a tubesi lokátor és

Biztonságos közlekedés, biztonságos élet Vozár Pál számára a középpont a természet és az ember, mélyen hisz abban, hogy Pécs nagy lehetőség előtt

Minden, ami az életben előre vitt, az Pécshez köt Pécsen, Kertvárosban nőtt fel az Összefogás Pécsért Egyesület és a FIDESZ-KDNP közös jelöltje.

Egészséges életmód, közösség, csapat – Pozitív gondolkodásomnak és vidám természetemnek köszönhetően mindig szerettem közösségben dolgozni, valami maradandót létrehozni és vidámságot csempészni az

A közösségek erejében hisz „A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni, és szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja.” – vallja a

Szívügye a civil közösségek segítése és fejlesztése – Azért indulok a választáson, mert hiszem azt, hogy a személyes beszélgetések, a lakossági összejövetelek
© 2020 Összefogás Pécsért Egyesület - Minden jog fenntartva.