Varga Péter

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A közösségek erejében hisz

„A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni, és szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja.” – vallja a mindennapok feladatairól Varga Péter, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje. 

Az idén 51 éves, pedagógusi végzettséggel is rendelkező gépész Pécsett született, Kovácstelep volt az első otthona, aztán a Szigeti külvárosba, majd 1992-ben Kertvárosba költözött. Az elmúlt közel 30 évet ennek a városrésznek szentelte. Épületi képviselőként, lakásszövetkezeti tisztségviselőként intézte a Kervárosiak ügyes-bajos dolgait.
Varga Péter a Zipernovszky Károly Műszaki Technikumban végzett 1987-ben, majd a gépiparban helyezkedett el. A kilencvenes évek elején került a szakképzésbe, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán 1995-ben gépész műszaki szakoktató diplomát szerzett, majd a PTE Bölcsészettudományi Karán pedagógia szakos bölcsész és tanár diplomát. Jelenleg is tanul a BME közoktatásvezető szakának másodéves hallgatójaként.
– A szakképzésben gyakorlatokat oktattam gépész szakmacsoportos tanulóknak egészen  2017-ig, jelenleg egy középiskolai kollégium pedagógiai munkáját szervezem munkaközösség-vezetőként – mondja az ÖPE képviselőjelöltje. 

Már „megkóstolta” az önkormányzati képvselői munkát 

Az Összefogás Pécsért Egyesület a még aktuális ciklusban úgy döntött, hogy egy képviselői helyet rotációs módon töltenek be több képviselővel, ennek köszönhetően Varga Péter közel másfél éven keresztül már dolgozott a közgyűlésben, a kultúra és a köznevelés területén, a bizottság alelnökeként, de intenzív szerepet vállalt az önkormányzati bérlakásgazdálkodás feladataiban is.
– Képviselői munkám során a több évtizedes épületi képviselői tapasztalataim okán, városunk lakhatási projektjeiben résztvevő civil szervezetek munkájának koordinálásban is aktívan részt vállalhattam – teszi hozzá Varga Péter, aki a képviselői munkájától függetlenül is az elmúlt évtizedekben résztvett a kertvárosi közterek, játszóterek, az épületek közösségei hétköznapi feladatainak megoldásában. 

Élhetőbb Kertvárost szeretne 

Képviselőjelölti programjában fontos szerepet kaptak a közösségi terek és a hétköznapi funkcionális megoldások fejlesztései. Varga Péter úgy fogalmaz, „szorgalmazza a városhoz méltó közlekedési viszonyok megteremtését”, így például a Csontváry buszmegállóban megfelelő méretű buszváró építését, vagy éppen a Siklósi úton parkolók felfestését, valamint a Kertvárost a belvárossal és Uránvárossal összekötő kerékpárút megépítését.
Az ÖPE képvselőjelöltje nagyon fontos feladatnak tekinti az utak és járdák minőségének folyamatos javítását, az akadálymentes közlekedés megteremtését is. 


Cél: a sport és kultúra elérése Kertvárosban is 

Varga Péter szükségesnek látja az élhetőbb Kertváros megteremtése érdekében a városrész sport- és szabadidő központ megvalósítását, majd tartalmas működtetését. Ehhez, véleménye szerint, elengedhetelen a városrészhez méltó kulturális élet folyamatos fejlesztése is, akár a Nevelési Központba szervezett állandó előadásokkal.
– Az Összefogás Pécsért Egyesület a kezdetektől fogva a zászlajára tűzte a fenntartható, zöld város építését, ez alól természetesen Kertváros sem lehet kivétel – mondja Varga Péter. – Tenni fogok a hatékony környezetvédelmi kultúra kialakulásáért, valamint a zöld területek kialakításáért, még a járdalapos játszótereken is. 

A képvselőjelölt szerint az élhető Kertváros megteremtése érdekében elengedhetetlen az ügyfélközpontú képviselői és hivatali munka, és egy átfogó kertváros politika is, továbbá a közbiztonság helyzetének folyamatos javítása és megerősítése, a kamerás megfigyelő rendszer bővítése.
– Az elmúlt évtizedekben a közösségek igénye, ereje és támogatása volt az, ami segítette a közösségekért folytatott munkámat. Továbbra is hiszek abban, hogy a közösségek kialakítása és működtetése kiemelt feladatom – teszi hozzá végül Varga Péter, aki a városrészek egyenrangú kezelését és fejlesztését is kiemelten fontosnak tartja. 

A 17-es választókerület 

Az Aidenger és a Nagy Imre út, a Siklósi út egyes szakaszai, a Kodolányi, az Esztergályos János, a Kassák Lajos, a Tildy Zoltán, a Csontváry és az Uitz Béla, a Németh László és a Wallenstein Zoltán utcák alkotják ezt a választókerületet. 


Belváros: élettel töltve Talán egyik legismertebb pécsi politikus, aki személyesen is részt vett több olyan meghatározó ügyben, mint a tubesi lokátor és

Biztonságos közlekedés, biztonságos élet Vozár Pál számára a középpont a természet és az ember, mélyen hisz abban, hogy Pécs nagy lehetőség előtt

Minden, ami az életben előre vitt, az Pécshez köt Pécsen, Kertvárosban nőtt fel az Összefogás Pécsért Egyesület és a FIDESZ-KDNP közös jelöltje.

Egészséges életmód, közösség, csapat – Pozitív gondolkodásomnak és vidám természetemnek köszönhetően mindig szerettem közösségben dolgozni, valami maradandót létrehozni és vidámságot csempészni az

A közösségek erejében hisz „A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni, és szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja.” – vallja a

Szívügye a civil közösségek segítése és fejlesztése – Azért indulok a választáson, mert hiszem azt, hogy a személyes beszélgetések, a lakossági összejövetelek
© 2020 Összefogás Pécsért Egyesület - Minden jog fenntartva.