(30) 418 2650
Pécs, Munkácsy Mihály utca 12/2. 3./45.

Rólunk

Híd a város felett.

Akár ez is lehetett volna az Összefogás Pécsért Egyesület neve, amely 2002-ben jött létre a Pécsért aktívan tenni akaró polgárok közösségeként. Mind a mai napig egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy kapcsolatot teremtsünk  az egyetem, az egyházak, az önkormányzat, a civilek és a gazdaság szereplői, azaz a pécsiek között.

A Kővári János és Pap András parlamenti képviselők által kezdeményezett egyesület alapítói között volt prof. Kellermayer Miklós sejtkutató, prof. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, volt miniszter, Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész valamint számos pécsi értelmiségi és kétkezi ember egyaránt.
A cél mai napig nem változott:
Pécs városában a nemzeti elkötelezettség és keresztény értékek megjelenítése a közéletben. Mert hisszük, hogy a jövő útja csak az életközpontú gondolkodás lehet, amely a természet rendjének és az ember méltóságának felismerésén alapul.
2002 óta ezt az értékrendet képviseljük Pécs város Közgyűlésében és a közösségformáló és ismeretterjesztő tevékenységünkben egyaránt.

Első nagy csatánk a  pécsi civilekkel közösen a Tubes és Pécs városának megvédése volt a katonai radartól. 5 évig tartó küzdelem volt, amelyben végül közel 40 ezer pécsi állt mellénk. Ahogy később a Havihegyi Mandulafa melletti szavazáson is, amikor buzditásunkra ismét 40 ezer pécsi fogott össze és szavazataikkal Európa Fájává tettük az öreg mandulafát.

A Pécsi Közgyűlésben pedig kezdeményezésünkre került elfogadásra 2014-ben Pécs város új víziója a Pécs Ökováros stratégia, amely mindmáig meghatározza a pécsi fejlesztéseket. Nevünkhöz fűződnek többek között az új Vásárcsarnok építése, az e-buszok beszerzése, 10 ezer fa ültetése és a Légy Pécs Jövője program, amelyben Pécs összes óvodája és iskolája részt vesz.

Szabadegyetemeink, kerekasztal beszélgetéseink Pécsről, a tudomány és a hit kapcsolatáról vagy épp az országos ügyeinkről élőben és online egyaránt szintén meghatározóak több mint 20 éve Pécs szellemi életében.

Meggyőződésünk, hogy Pécs az ország egyik legélhetőbb és fenntarthatóbb városa lesz az országnak. Ehhez azonban a pécsiek összefogására van szükség. Tartsanak velünk, ha Önök is egy ilyen városban szeretnének élni!
Összefogás Pécsért Egyesület
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram